Search site


Contact

Radio VamaOne

E-mail: vamaoneradio@yahoo.com

 

 

EVENIMENTE radio SI externe in ROMANIA

 

Free Hugs Campanie Internationala Inclusiv Romania

                               

Pe toti ne deranjeaza cand nu gasim pe cineva acasa care sa ne intampine cum se cuvine. De-aia unii dintre noi au caini. Dar uite ca cineva a gasit o alta solutie. 


Totul a inceput in 2004, cand un domn, pe nume Juan Mann (pseudonym pentru “one man”), s-a intors in orasul natal, Sidney, dintr-o calatori si si-a dat seama ca nu il asteapta nimeni acolo care sa il imbratiseze si sa ii ureze bine ai venit. 


Adica lucru care noua ni se intampla in mod current, dar nu ne indeamna la vreo actiune. Si pentru ca se simtea un strain, s-a pus intr-o intersectie aglomerata cu un carton pe care scria “Free Hugs”. 


Oamenii intai s-a uitat ciudat la el (si nu-i condam!). Dar apoi unii au prins curaj si l-au imbratisat. Moca. Si uite cum s-a nascut o isterie mondiala. Free Hugs a cuprins lumea, care a inceput sa se imbratiseze frenetic. Peste tot, fara rusine, in vazul tuturor. 


O mare contributie la succesul campaniei au avut-o si cei de la Sick Puppies in 2006, care au pus muzica pe videoclipul ajuns deja faimos, cel pentru campaia Free Hugs. 


Motivul oficial pentru care ai vrea sa imbratisezi straini in public este de a genera energie pozitiva si a-i face pe oameni in general sa se simta mai bine. Initiatorul a declarat in repetate randuri ca nu face asta ca sa capete nume, numere de telefon sau intalniri amoroase. 


Dar c’mon, sa ne gandim putin! E unul din cele mai tari moduri de a agata pe cineva. Sa te arati dispus sa oferi altruist fericire unor straini nu poate sa lase pe nimeni indiferent. Este un mod delicios de a atrage parteneri. Dar cum date oficiale nu avem, putem doar san e inchipuim ce se intampla dupa ce te prinzi in proiectul Free Hugs. 


Cert e ca videoclipul de pe youtube are pe 30 ianuarie 2008 peste 23,000,000 de vizionari. Ceea ce inseamna ca aceasta campanie este teribil de populara si ca nu putem sa ne declaram ghita contra. 


Politia i-a interzis la un moment sa mai faca asta, dar pentru ca Juan Mann a reusit sa stranga suficiente semnaturi, e back in business, imbratisand chiar acum, in timp ce vorbim. 


Iar campania Free Hugs e unul din cele mai populare proiecte umanitare care s-au lansat in ultima vreme. E interesant care este procentul de crestere a natalitatii in locurile unde se desfasoara campania. 

  •  

  •  

  •                                                                                                                            publicat de Luculescu Mihai